Voor de ontwikkelaars van tabular modellen is Tabular Editor geen onbekende tool. Een tool die veelvuldig gebruikt wordt om modellen te ontwikkelen. In tegenstelling tot Visual Studio is deze tool erg gebruiksvriendelijk, makkelijk in gebruik en vooral erg snel. Dit laatste komt omdat je puur de metadata van het model bewerkt zonder dat er data wordt ingeladen.

Goed nieuws! Tabular Editor kan nu ook worden gebruikt om Power BI Datasets te bewerken en zelf ook om rechtstreeks datasets te bewerken in de on-line Power BI omgeving. 

Met de opkomst van de verschillende tools binnen het Power BI platform wordt ons steeds vaker de vraag gesteld wat het verschil is tussen al deze tools en wat nu de beste architectuur is voor verschillende klanten. Nu is daar natuurlijk niet een algemeen antwoord op te geven, maar ik kan wel uitlichten wat welke tool doet en hoe je deze het beste kan inzetten. 

Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van Power BI Dataflows. In deze blog vertel ik U meer over de werking van Power BI Dataflows. 

Bij veel SAP BusinessObjects klanten wordt er veel gebruik gemaakt van scheduling en publicaties en hiervan gaat ook vaak hetzelfde rapport als (PDF of Excel) bijlage naar verschillende mailadressen. Een goed alternatief is om te schedulen naar OneDrive of SharePoint zodat het bestand fysiek maar op één plaats staat opgeslagen. Bijkomend voordeel is dat autorisaties makkelijk zijn in te richten en er versie historie beschikbaar is.

De SAP Analytics Cloud voor Office add-in was al een paar maanden terug beschikbaar gekomen voor Office 365 online, maar is nu dan ook beschikbaar voor de Microsoft Excel desktopversie.

In deze blog wil ik graag de top 10 features van SAP Analytics Cloud doornemen. We zien dat SAC steeds volwassener wordt en behoorlijk wat interessante functies heeft zoals Data Discovery functies, Smart Insight, Search Insight (Natural Language), Explorer Modus en meer. Hieronder mijn top 10 van SAP Analytics Cloud features in willekeurige volgorde.

Nu de Formule 1 wagens geintroduceerd zijn, staat het nieuwe seizoen te beginnen. Voor fans van Max Verstappen is de vraag hoe hij er nu voor staat.
Met een eenvoudige dataset hebben we de afgelopen jaren geanalyseerd en gepoogd met data te verklaren waar hij en team Red Bull staan.

Het is al enige tijd geleden dat ik schreef over het maken van een mooi dashboard. En hoewel er al veel over gezegd is, wil ik nogmaals een lans breken voor het 'mooi' maken van je dashboard. Een kwalitatief goed én mooi dashboard is immers niet alleen voor de afnemers prettiger om naar te kijken, het straalt ook betrouwbaarheid uit, waardoor de acceptatie van de cijfers in de organisatie groter zal zijn. 

Voor internationale organisaties kan het wenselijk zijn om rapportages in verschillende talen aan te bieden. Je wilt natuurlijk niet de rapportages meerdere keren ontwikkelen en dus ook onderhouden en beheren. Binnen Power BI en Reporting Services, of eigenlijk binnen het achterliggende SSAS model, is het mogelijk om een rapportage in verschillende talen aan te bieden. 

In de november update van Power BI is een ‘nieuwe’ krachtige visual beschikbaar gekomen: de Decomposition Tree. Een intuitieve manier om in te zoomen op je gegevens en hoge of lage outliers te vinden.

PowerBI Decomposition TreeAfb 1. Decomposition Tree in Power BI

This website uses cookies: more information