In deze blog kijken we eens naar de nieuwe functies Field parameters en Calculation Groups in Power BI en hoe we deze zowel in Power Desktop als in Tabular Editor kunnen gebruiken.

Er is al veel gezegd en geschreven over SAP BusinessObjects 4.3 en inmiddels hebben we al behoorlijk wat klanten geholpen bij het migreren naar SAP BusinessObjects 4.3. In deze blog zullen we eens kijken naar belangrijkste nieuwe functionaliteiten en zullen we tips delen over de migratie. Ook zullen we eens kijken hoe SAP BO 4.3 in samenwerking met Power BI gebruikt kan worden.

Vaak willen gebruikers snel ad-hoc analyses maken van data in een Power BI model of ze willen bijvoorbeeld het model verkennen voordat ze daadwerkelijk rapportages gaan maken. Dat is nu mogelijk met de nieuwe functie "Explore" binnen de Power BI Service (public preview). 

Dynamic subscriptions kennen we allemaal. Ook wel bekend onder de term Report Bursting. Binnen report server bijvoorbeeld is het al lange tijd mogelijk om gebruikers afhankelijke rapportages te distribueren. Een rapportage wordt dan dynamisch gefilterd en verstuurd naar bijvoorbeeld de sales managers. Ze ontvangen dan alleen de data die voor hen relevant is. Via een omweg was dit ook al wel met de Power BI Service mogelijk. Daar schreef Dennis eerder een artikel over: Report bursting met Microsoft Power BI rapporten. Dit is nu ook beschikbaar (in preview) op paginated reports in de Power BI Service. 

Tot nu toe was het alleen maar mogelijk om je datamodellen (data sets) te bewerken in Power BI desktop of externe software, maar nu is het ook mogelijk om data sets te bewerken in de Power BI service. 

Het is vanaf nu mogelijk (Preview functionaliteit) om Paginated Reports in de PowerBI.com omgeving te maken. De mogelijkheden zijn op dit moment nog wel vrij basic, maar het lijkt er wel op dat de tool gebruiksvriendelijker wordt door de WYIWYG (What You See Is What You Get) functionaliteit dan de desktop (Power BI  Report Builder) variant.

Als je op kantoor gebruik maakt van slimme verwarmingsapparatuur als die van Tado°, kan je de verschillende ruimtes naar wens laten opwarmen volgens een schema of handmatig via de app. De schema's houden geen rekening met flexibel gebruik. Zeker in kantoor omgevingen blijven verwarmingen dan vaak aanstaan, of verwarmen ze op een dag dat niemand aanwezig is.
Met de hogere gasprijzen en belasting op het milieu kan dit nóg slimmer door gebruik te maken van Power Automate en Microsoft Outlook, en passant zorgen we ervoor dat medewerkers zo aangeven of ze naar kantoor komen.

De oplossingen van Ensior in combinatie met Power BI kunnen een organisatie sneller en beter inzicht geven. In deze blog kijken we eens hoe we standaard financiële rapportages vorm kunnen geven.

Sinds enige tijd is het mogelijk om Tooltips in Power BI nog mooier en informatiever te maken. Door middel van tooltip pagina's is het namelijk mogelijk om bijvoorbeeld grafieken of andere visuals in tooltips te laten zien. 

In eerdere blogs hebben we het al vaker gehad over externe tools die het ontwikkelen van SSAS modellen of Power Bi datasets vergemakkelijken. Tabular Editor en Dax Studio zijn al daarbij aan bod gekomen. Meer daarover kun je lezen in onder andere de blogs Power BI Premium - Datasets en XMLA-endpointTabular model memory optimaliseren en Power BI - Tabular Editor. Een mooie aanvulling op deze tools is Bravo. 

This website uses cookies: more information