Onlangs heeft SAP de tool SAP Visual Intelligence aan het platform van BI4 toegevoegd. Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van deze tool boven de reeds bestaande data visualisatie tools binnen het platform.

Visual Intelligence wordt door SAP neergezet als een “manipulate and visualize” tool, waarmee snel en gemakkelijk datasets kunnen worden geanalyseerd. Het is een standalone applicatie, waarmee zonder IT-kennis, data uit bijvoorbeeld een Excel-file kan worden geanalyseerd, opgeslagen en gedeeld. Een ander sterk punt is volgens SAP ook de native HANA connectiviteit.

image

Bij het openen van de tool vallen gelijk de overeenkomsten met Explorer op. Na het inladen van de data kunnen er verschillende grafiektypes worden gekozen, welke door middel van “drag and drop” gevuld kunnen worden met (zelf gedefinieerde) dimensies en measures. Tijdens het inladen van de data uit bijvoorbeeld een Excel-file adviseert de tool zelf een aantal measures en hiërarchieën op basis van de data in de file. Als er bijvoorbeeld gekozen wordt voor een universe als data-source, dan zijn de dimensies en measures uiteraard al gedefinieerd. De niet-geoefende gebruiker kan dus snel een analyse maken op een aangeleverde dataset.

De mogelijkheden van Visual Intelligence zijn een stuk uitgebreider dan de mogelijkheden in Explorer. Er zijn meer grafiektypes beschikbaar en de mogelijkheden van bijvoorbeeld een geografische grafiek zijn een stuk uitgebreider.

image

Voor de meer geavanceerde gebruiker biedt de tool ook de mogelijkheid zelf nieuwe measures te definiëren op basis van berekeningen. Deze kunnen dan weer gebruikt worden in de visualisaties. Ook kan er data uit verschillende datasets worden gecombineerd door middel van het mergen van velden uit verschillende datasets. Dit kan bijvoorbeeld uitkomst bieden als er data uit de universe met extra data uit bijvoorbeeld Excel moet worden uitgebreid en geanalyseerd.

Omdat de tool standalone is kan hij al worden gebruikt zonder dat er een BI platform is uitgerold. Dus ook voor organisaties met minder budget kan deze visualisatie tool worden ingezet om de voordelen van BI te benutten. Tevens zijn de gemaakte visualisaties makkelijk te delen met andere Visual Intelligence gebruikers en niet-Visual Intelligence gebruikers.

Kortom, een goede aanvulling op het bestaande BI platform.

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie