Microsoft BI

Als Solutions Partner van Microsoft ondersteunt Ensior een compleet palet aan BI-tools, waarmee voor iedere soort informatiebehoefte een geschikte oplossing geleverd wordt. Met Power BI als de best beoordeelde dashboard- en visualisatietool wordt stuurinformatie eenvoudig beschikbaar voor iedereen in uw organisatie. En met Azure als intelligent dataplatform in de cloud, beschikt u over de kracht en flexibiliteit om uw gegevens te integreren, beheren en overal te benutten.

 

Azure

Het Azure cloud platform van Microsoft biedt ontzettend veel mogelijkheden voor uw data- en infrastructuurmanagement op één plek. Met Azure Data Factory, Azure SQL Database en Azure Analysis Services benut u de kracht van de flexibel af te rekenen cloud services. Zonder beheerslasten! U kunt de BI-functies als een service afnemen, waarbij afgerekend wordt o.b.v. gebruik. Maar u kunt ook uw eigen complete virtuele machine met SQL Server op Azure huren en inrichten, waarbij zelfs uw eigen SQL Server licentie meegenomen kan worden.

 • Lagere en flexibele beheerskosten
 • Altijd toegang tot de nieuwste ontwikkelingen
 • Zeer schaalbaar en goed beveiligd

Vraag een demo aan

Power BI

Met Power BI biedt Microsoft een laagdrempelige tool voor uw dashboards, data visualisaties, analyses en data discovery. Op eenvoudige wijze en zonder technische kennis, kunnen nieuwe inzichten onttrokken worden aan een breed scala aan bronnen. Verzamel en prepareer uw data in Power BI, of maak moeiteloos gebruik van een bestaande kubus of tabular model, zoals in onze QuickStart oplossingen. Power BI is beschikbaar in (gratis) desktop, Pro- en Premium licentievorm. Bij Premium zit ook Power BI Report Builder inbegrepen, waarmee je in de Power BI cloud portal ook je paginated reports kunt aanbieden.

Ook on-premise is Power BI in te zetten met Power BI Report Server, een combinatie van de SQL Server Reporting Services portal waarin ook de Power BI rapporten worden getoond. Vraag naar de mogelijkheden.

 • Data extractie, modellering en visualisatie in 1 tool
 • Ideaal voor de analist
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding

Meer over Power BI

SQL Server

Als basis onder talloze applicaties is de SQL Server database het platform van Microsoft als het gaat om data. SQL Server omvat echter ook een hele suite aan Business Intelligence tools, voor zowel rapportage als geavanceerde analyses. Om die reden gebruikt Ensior SQL Server als basis voor het product Ensior Data Automation voor het snel opzetten van een datawarehouse. Met name wanneer de data uit verschillende bronnen moet komen.

 • Kosteneffectief
 • World class database engine
 • Complete Business Intelligence suite

Analysis Services

SQL Server Analysis Services (ook wel SSAS) is onderdeel van SQL Server. Het maakt razendsnelle toegang tot grote hoeveelheden data mogelijk. Zowel in multidimensional mode (klassiek OLAP kubussen) als in tabular mode (in memory analytics engine) is het mogelijk om snel te ‘grasduinen’ door de data. In Analysis Services worden met Data Tools rapportage modellen gemaakt die te gebruiken zijn met Microsofts eigen BI tools (zoals Power BI of Report Builder), maar ook door veel BI tools van andere leveranciers.

 • Real-time of in memory
 • Toegankelijk voor query tools van derde partijen
 • Onderdeel van SQL Server

Reporting Services

SQL Server Reporting Services (ook wel SSRS genoemd) is onderdeel van SQL Server. De kans is dan ook groot dat u dit al in huis heeft. Met name voor de wat complexere standaard rapporten met veel opmaak is Reporting Services geschikt, ook naast Power BI. Met de meegeleverde bouwtool Report Builder kunnen rapporten gedetailleerd worden gebouwd en opgemaakt. Deze kunnen via de autorisatie regels gedistribueerd worden of beschikbaar gesteld worden op de SSRS portal. Met Power BI Report Builder (binnen de Power BI Premium licentie) kunt u deze zgn paginated reports ook bouwen en tonen binnen de cloud portal PowerBI.com

 • Onderdeel van SQL Server
 • Standaard rapportages maken, beheren en verspreiden
 • Bijzonder lage kosten

Integration Services

SQL Server Integration Services (ook wel SSIS) is onderdeel van SQL Server en is een workflow gebaseerde data integratie, migratie en transformatie (ETL) tool. Integration Services heeft een naadloze integratie met de SQL Server database engine.

 • Configurations (OTAP)
 • Onderdeel van SQL Server
Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie