Als we kijken naar onderstaande plaatje dan stopt de Mainstream Maintenance voor BusinessObjects XI 3.1 en BI 4.0 op 31-12-2015. Wat betekent dit nu eigenlijk?

image

Dit betekent dat er na op 31-12-2015 voor BusinessObjects XI3.1 en BI 4.0 geen nieuwe Service Packs en Fix Packs (in BI 4.x is terminologie verandert in Support Packs en Patches) meer uitkomen. Naast het feit dat eventuele bugs in de software niet meer hersteld worden kan er ook eencompatibiliteit probleem ontstaan met nieuwe database versies, Browsers, operating systemsen andere technologieën zoals bijvoorbeeld  MsOffice, Tomcat, Java en Adobe Reader.

Na 31-12-2015 is er nog wel 2 jaar Priority 1 Support voor BusinessObjects XI 3.1 en BI 4.0. Dit betekent dat er voor deze versies tot en met 31-12-2017 de “end of life” datum nog wel prio 1 incidenten ingeschoten mogen worden bij SAP. Voor een prio 1 incident moet wel gelden dat meerdere gebruikers een blocking productie issue hebben. Medium issues worden dus niet meer opgepakt tijdens Priority 1 Support. Upgrade dit jaar dus nog naar BI 4.1!

Maar naast de end of Mainstream Maintenance reden zijn er misschien nog wel belangrijkere redenen om te upgraden die meer business gedreven zijn zoals.

Verhoog Self Service BI binnen de organisatie

Met tools zoals SAP Lumira en BO Explorer kan Self Service BI een enorme boost krijgen binnen de organisatie.

Mobile BI

BI 4.1 biedt ook de mogelijkheid om alle modules zoals Web Intelligence, Dashboards,  Crystal Reports, Explorer en Lumira via een mobile device te gebruiken al dan niet via de cloud van SAP.

Verminder TCO

Nieuwe functionaliteit in het BI platform zoals Monitoring, embedded integratie van Version Management en Promotion Management, Hot Backup en Multi Source Universe (IDT) kunnen helpen om de TCO te verlagen.

Nieuwe functionaliteit bestaande tools

Web Intelligence toch vaak de meest gebruikte SAP BI tool heeft in BI 4.1 een verbeterde gebruikers interface met veel meer functionaliteiten dan in BO XI 3.1. Daarnaast is er voor moeilijk te converteren DESKI  rapporten (gemiddeld<98%) voorlopig een Desktop Intelligence Compatibility Pack beschikbaar.

Plan dus nu de upgrade naar BI 4.1

Enkele tips vooraf voor een geslaagde upgrade naar BI 4.1 zijn.

Zoek Business sponsers

Benoem de bovenstaande business drivers  om business sponsers warm te maken, maar voeg nieuwe fuctionaliteit in fase 2 toe zodat in fase 1 de focus kan liggen op de al gebruikte functionaliteit.

Maak een gedegen plan

Zorg voor een gedegen plan waarin al activiteiten benoemd worden en waar de test strategie plus go-live strategie in opgenomen worden.

Doe een Sizing Exercise

BI 4.1 is een heel nieuw platform gebaseerd op 64-bit architectuur en vergt hele andere systeemeisen dan BO XI 3.1. Controleer ook of het huidige  licentiemodel nog aansluit bij de nieuwe systeemeisen.

Zoek een goede partner

Werk samen met een SAP partner met ervaring op het gebied van BI migraties.

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie