Sinds vorige week heeft SAP een nieuwe versie van de app SAP BusinessObjects Mobile beschikbaar gesteld voor de Ipad. Hiermee is het mogelijk om Dashboards op de IPad te tonen. Voorheen was dit niet mogelijk omdat de flash dashboards niet ondersteund worden op iOS devices. Nu converteert SAP de mobile Dashboards naar HTML5.

Om de SAP Dashboards op de iPad te kunnen tonen dient de BusinessObjects omgeving aan de volgende eisen te voldoen:

1. SAP BusinessObjects BI platform 4.0 met service pack 5 (of hoger).

2. SAP Dashboard Design tool 4.0 met service pack 5 (of hoger).

3. SAP BusinessObjects Mobile app versie 4.4.12 (of hoger).

Werkwijze

Via de SAP Dashboard Design tool kan een bestaand Dashboard geopend worden. Met de nieuwe versie zie je dan gelijk welke componenten compatibel zijn met een mobile weergave op de iPad. De componenten (lettertypen, kleuren, specifieke onderdelen) dienen dan aangepast of vervangen te worden om het Dashboard geschikt te maken voor de iPad.

image

De volgende stap is het publiceren van het Dashboard naar het SAP BusinessObjects platform. Kies hier voor “mobiel” of “desktop en mobiel”. Bekijk eventueel eerst de preview waar een iPad scherm wordt gesimuleerd.

image

Het Dashboard dient daarna in het SAP BusinessObjects gekoppeld te worden aan de categorie “Mobile” zodat het verschijnt als XLF formaat op de iPad.

image

Bij openen is het Dashboard in fullscreen beschikbaar met alle interactieve componenten.

image

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie