Sinds vorige week is de SAP Mobile BI 5.0 beschikbaar gekomen in de App store. De grootste verandering is dat alle SAP BI modules geïntegreerd zijn in de SAP Mobile BI 5.0 App. Waar er voorheen nog aparte Apps waren voor BO Explorer en SAP BO Design Studio. Let op! Dit is alleen het geval als je een upgrade doet naar de laatste versie 4.1 van het SAP BI platform. Zit je nog op een oudere versie dan dien je nog de afzonderlijke Apps te gebruiken voor Explorer en Design Studio.

Maar er zijn ook een aantal andere grote wijzigingen en nieuwe functionaliteiten in de App. Hieronder worden de meest in het oog springende zaken besproken.

Nieuw startscherm en nieuwe menu items

Bij het openen van de nieuwe App valt meteen op dat het startscherm gewijzigd is. Het lijkt nu meer op het BI platform zoals in de webbrowser. Met selectie mogelijkheden voor je persoonlijke folder en de items die op de server (public folders) staan. Ook zien de menu items er logischer uit met o.a. een optie voor fullscreen modus.

image

Web Intelligence verbeteringen

  • Geografische verbeteringen (o.a. iPhone support en multi select mogelijkheden)
  • Mogelijkheid om Web Intelligence document als mobile PDF document beschikbaar te stellen. Dit kan handig zijn als een rapport er als lijst werk uit ziet en je er doorheen wil “swipen”.
  • Verbeterde tabel /grafiek lay-out (o.a. header color support, bold lettertype support, ondersteuning van optie voor customizing minimum en maximum X-as en Y-as van grafieken.

image

Nieuwe functionaliteit om informatie te delen.

  • SAP JAM: SAP social software voor “collaboration” binnen een organisatie.
  • Voice support voor BI content: Geeft de mogelijkheid om via een voice recorder extra opmerkingen aan een rapport toe te voegen en deze dan te delen met andere.

image

Andere nieuwe functionaliteiten zijn o.a.

  • Query as a Webservice support voor mobile dashboards
  • Design Studio support voor de iPhone
  • Category support voor Explorer
  • BI inbox support
  • Nieuwe functionaliteit voor SDK. (o.a. mogelijkheden om naam, icoon, opstartscherm, beginscherm van de App te wijzigen. Tevens mogelijk om de aangepaste App via de App store of MDM tools weer aan te bieden aan medewerkers.)

De beschikbaarheid van bovengenoemde functionaliteiten zijn wel allemaal afhankelijk van de geïnstalleerde versie van het SAP BI platform. Sommige genoemde functionaliteiten werken al op versie 4.0 SP6 voor andere functies is het op dit moment nog niet beschikbare 4.0 SP7 of versie 4.1 SP1 nodig. Controleer hiervoor de specificaties in de diverse SAP handleidingen

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie