SAP Lumira is “the way to go” voor self-service BI en data visualisatie.
De snelste manier om up and running te zijn met SAP Lumira en Lumira stories te kunnen delen met collega’s of partners buiten de eigen organisatie is via SAP Lumira Cloud. Huiverig over de Cloud? Bedenk dan dat een heleboel bedrijven al werken met Office 365, de Cloud oplossing voor Mail en MsOffice documenten van Microsoft en er in de toekomst alleen maar meer van Cloud oplossingen gebruik gemaakt gaat worden.

SAP biedt een gratis Cloud versie aan en deze biedt 1 GB aan opslag, maar is meer als demo versie bedoeld. Voor produktie doeleinden is er de Enterprise edition die begint bij 5GB. De Enterprise Cloud Edition biedt ook meer functionaliteit zoals:
- User management en Access.
- Schedule data met automatische refresh
- Toegang tot Lumira stories waarbij de ESRI kaarten zijn gebruikt.

Een ander groot voordeel van Lumira Cloud is dat het zowel op de desktop (IE10, IE11 en Chrome) als op een mobile device dat HTML5 (bijvoorbeeld de i-Pad) ondersteund gebruikt kan worden. Tevens kun je ook je Dashboards (HTML 5 variant) en Design Studio App in de Cloud zetten.

Probeer het zelf uit door op het onderstaande plaatje te klikken.

image

Of scan QR code vanuit je tablet om het het in de SAP BI app te openen.

image

Dan ziet het er uiteraard hetzelfde uit als op de desktop. Hieronder dezelfde Lumira story op de iPad maar dan pagina 2.

image

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie