Regelmatig wordt er gevraagd of het mogelijk is om een dashboard op een groot scherm automatisch te verversen elke X minuten. In deze blog gaan we eens kijken wat er allemaal mogelijk is met de tools van SAP BusinessObjects.

WebI

Web Intelligence is één van de meest gebruikte tools binnen het analytics domein van SAP BusinessObjects waarmee zowel operationele rapporten als dashboards mee gemaakt kunnen worden. WebI heeft geen “Out of the box” oplossing voor het automatisch refreshen. Maar er zijn wel twee manieren om dit makkelijk voor elkaar te krijgen.

  1. SAP BusinessObjects levert standaard een sample extension bij het BO platform mee dat je in de in de Central Management Console kan activeren. Dit doe je door een User Group te selecteren (b.v. administrators) en voor Customization te kiezen. Onder tab Extensions kan je dan de SAP Extension beschikbaar maken voor de betreffende User Group.

Auto refresh3

  1. Een andere mogelijkheid in WebI is om het alleen voor een specifiek document in te regelen. Je kan dan onderstaand stukje code in een lege cel plakken en bij deze cel de eigenschap “Read Content as: HTML” meegeven. In dit geval zal het WebI document dan automatisch om de 30 seconden ververst worden. Eventueel kan dan nog een opendocument functie gebruikt worden in combinatie met de parameter “mode=win” om alle menu knoppen weg te laten.

<script>

  self.parent._askConfirmationBeforeClosingDoc=false;

  setInterval(function(){window.parent.parent.location.reload();},30*1000);

</script>

FIORI Web Intelligence viewer

Vanaf 4.2 SP6 is in de nieuwe Fiori Interactieve Viewer een mogelijk ingebouwd voor het automatisch verversen van rapporten. In combinatie met de full screen modus kan je een dashboard op een groot scherm automatisch laten verversen.

Auto refresh

Lumira Designer

Lumira Designer in het verleden bekend onder naam SAP Design Studio is een tool voor pixel perfect dashboards en applicatie design met de mogelijkheid tot Scripting. Lumira Designer is onderdeel van de SAP Analytics roadmap in tegenstelling tot SAP Lumira Discovery waar SAP Analytics Cloud de vervanger voor is. In Lumira Designer zit standaard een Timer component waarmee je kan bepalen welke datasources automatisch ververst moeten worden.

Auto refresh7

SAP BusinessObjects Widgets

SAP BusinessObjects Widgets is een onderdeel van de SAP BusinessObjects client tools. De tool bestaat al heel wat jaren en met deze tool heb je de mogelijkheid om onderdelen (visual) van WebI rapporten naar je bureaublad te slepen. Voor elk onderdeel kan je dan de automatisch ververs tijd instellen.

Auto refresh8

SAP Analytics Cloud

SAP Analytics Cloud is een alles-in-één Cloud platform voor business intelligence, planning en predictive analyses dat zowel de mogelijkheid heeft om te connecteren naar On-Premise bronnen als Cloud bronnen. Voor SAP BusinessObjects klanten is de universe connectie naar On-Premise de meest interessante. Met SAP Analytics Cloud kan je een analyse Story maken waarbij je de Story automatisch om de zoveel tijd kan laten verversen.

Auto refresh6

Conclusie

Afhankelijk van de licenties en de tools die in gebruik zijn, zijn er genoeg mogelijkheden binnen SAP Analytics om een dashboard op een groot scherm met automatisch verversing te realiseren. Wel is het van belang dat onderliggende queries snel met resultaat terugkomen om de juiste gebruikerservaring te realiseren. Een ander aandachtpunt voor de tools die op web technologie gebaseerd zijn is het juist configureren van de time-out.

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie