De SAP Analytics Hub is een Cloud gebaseerde portal waar je als bedrijf al je Business Intelligence content vanuit één plek beschikbaar stelt en beheert. Dit betekent dat het niet uitmaakt of de BI content On-Premise of in de Cloud staat en ook maakt het niet uit of het nu wel of geen SAP software is.

De SAP Analytics Hub kan gezien worden als een online toegangspoort voor BI content, waar gebruikers alles kunnen vinden m.b.t. analytics. De toegankelijkheid van deze “online toegangspoort” voor eindgebruikers staat hier voorop. Deze is doorzoekbaar op categorieën, zoektermen (inclusief metadata), taxonomieën, favorieten, meest geraadpleegde items, ect. Deze doorzoekbaarheid is ook weer volledig configureerbaar evenals Single Sign On naar verschillende BI bronnen. De terechte vraag die dan boven komt is: Wat wordt er nu opgeslagen in de SAP Analytics Hub aangezien dit een Cloud oplossing is? Het antwoord is dat er in feite alleen metadata wordt opslagen en content dat on-premise staat benaderd wordt via hyperlinks.

De SAP Analytics Hub als “Single point of access and single source of truth” lijkt vooral nuttig voor de wat grotere bedrijven die een versnipperd BI landschap hebben met verschillende BI tools van verschillende leveranciers. Een andere doelgroep kunnen bedrijven zijn die langzaam de stap van SAP BusinessObjects on-premise naar SAP Analytics Cloud willen maken en dit via 1 portal beschikbaar willen stellen. Dat het om de wat grotere bedrijven gaat komt ook terug in het licentiemodel, waar het jaarlijkse abonnementsmodel begint vanaf 100 gebruikers.

SAP Analytics Hub

 

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie