Met de SAP Mobile BI versie vanaf versie 6.3 en de addon “SAP Lumira server for BI platform” (vanaf versie 1.29) is het mogelijk om Lumira Stories te open op een tablet via de SAP Mobile BI app. Dit kon voorheen alleen met de cloud versie van Lumira, maar kan nu ook met een on-premise SAP BI platform. Met de addon kunnen de Lumira stories ook geopend en bewerkt worden in het SAP BI platform. Tevens kunnen daar door de beheerder de rechten ingesteld worden en kan het Lumira document gescheduled worden.

Lumira via Mobile app 1

Lumira via Mobile app 2

Let wel op dat bij de installatie van de addon “SAP Lumira server for BI platform” ook de feature “Mobile Web Applications” geïnstalleerd is. Dit gebeurt niet standaard als er al een oudere versie dan 1.29 was geïnstalleerd. Uiteraard moet ook de BO server van buiten af bereikbaar zijn via bijvoorbeeld VPN of via een DMZ constructie.

Lumira via Mobile app 3

Conclusie: Met deze feature zijn alle typen BI documenten (Lumira, Dashboards, WebI, Crystal Reports en Explorer) nu te benaderen via de SAP Mobile app. Wel met de kanttekening dat Lumira en Dashboards alleen benaderbaar zijn voor een tablet.

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie