Ensior heeft eerder deelgenomen aan het Beta programma voor SAP BI 4.2 en is nu ook gevraagd om deel te nemen aan de Ramp-Up release van SAP BI 4.2 Naast de eerdere blogs (SAP BI 4.2, de eerste indruk, SAP BI 4.2, custom elements) over SAP BI 4.2 wil ik er nog een paar interessante nieuwe functies uit lichten.

Parallel queries

Default worden in SAP BI 4.2 de queries van relationele databases van een rapport parallel uitgevoerd. In het voorbeeld dat er 4 queries in een WebIntelligence rapport zitten die respectievelijk 2, 3, 3 en 4 minuten duren wordt de query tijd van totaal 12 minuten terug gebracht naar ongeveer 4 minuut met deze verbetering. Instellingen voor deze feature gaat middels XML files op de BO server.

Comments

Mogelijkheid om commentaren toe te voegen aan het WebI rapport. Een simpele “out of the box” oplossing om commentaren toe te voegen aan een rapport. Wanneer er echte wensen zijn om meer richting collaberation te gaan in samenwerking met SAP BI dan kom je toch meer uit bij SAP JAM of de SAP BI SharePoint integratie. In de CMC kan beheerd worden waar de commentaren opgeslagen worden en kunnen de rechten voor deze functie uitgedeeld worden.

Comments

 

Selectief overzetten van objecten uit LCMBIAR files

Voorheen was het niet mogelijk om objecten selectief terug te zetten uit een LCMBIAR file. Dit maakte het minder geschikt om backups te maken via deze manier of een selectieve import via LCMBIAR te doen vanuit een externe omgeving. Het selectief kunnen terugzetten van objecten maakt het gebruik van LCMBIAR files een stuk krachtiger.

Linked universes

In SAP BI 4.2 worden in de Information Design Tool nu ook Linked universes ondersteund. Dit betekent dat er weinig redenen over blijven om niet over te stappen van de Universe Desin Tool (unv) naar de Information Design Tool (unx). Vooral omdat alle nieuwe ontwikkelingen alleen nog maar plaats vinden in de Information Design Tool.

Linked universes

Conclusie

De nieuwe SAP BI 4.2 versie richt zich voornamelijk op vernieuwing en uitbreiding van bestaande functionaliteiten en stabiliteit van het platform. Waarbij de vernieuwingen voornamelijk aan de beheers kant en BI ontwikkelaar kant zitten. Dat de eindgebruiker minder merkt van een overgang naar SAP BI 4.2 heeft ook deels te maken dat Front-End tools zoals SAP Lumira en Design Studio een eigen release schema hebben.

 

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie