Compass Group NL en Provincie Noord-Brabant kiezen voor BI4SAP Live - Compass Group Nederland en Provincie Noord-Brabant hebben gekozen voor de nieuwe rapportage-oplossing van Ensior, BI4SAP Live, waarmee eindgebruikers van SAP ERP snel en zonder technische kennis zelf rapporten kunnen samenstellen. Een kostbaar datawarehouse is hierbij niet nodig én de mogelijkheid bestaat om real-time te rapporteren. Hiermee heeft Ensior een antwoord op het moeizaam genereren van SAP ERP rapportages, zónder SAP BW.

Waarom kiezen zij voor BI4SAP Live?
Beide organisaties gebruiken al langer SAP ERP voor hun belangrijkste business processen, echter ondervonden dat rapportage op SAP ERP een tijdrovende en moeizame uitdaging bleef. Flexibiliteit en snelheid ontbraken bij de regelmatige wisselende informatievraag vanuit de business. Men bleef afhankelijk van tijdrovende en handmatige handelingen vanuit IT en koppeling met non-SAP bleek moeizaam. De resultaten waren bovendien niet altijd betrouwbaar. BI4SAP Live toonde tijdens een proefopstelling binnen enkele dagen de gewenste data, direct uit de SAP tabellen, in begrijpelijke business termen. Een andere belangrijke reden om voor BI4SAP Live te kiezen was dat het een op SAP BusinessObjects gebaseerde oplossing is.

Wat biedt BI4SAP Live?
BI4SAP Live is een kant en klare rapportageoplossing voor bedrijven die SAP ERP systemen gebruiken. De oplossing is gebaseerd op SAP BusinessObjects BI technologie en wordt ingezet om snel en eenvoudig betrouwbare informatie uit de SAP (en evt. non-SAP) systemen te verkrijgen.

Geen datawarehouse, géén SAP Business Warehouse
Door rechtstreeks op de SAP tabellen (of een kopie) te rapporteren is een kostbaar DWH overbodig. Dit maakt de oplossing eenvoudiger en flexibeler met veel lagere onderhoudskosten tot gevolg.

Ook real-time rapportage
Naast de periodieke managementrapportage is BI4SAP Live ook geschikt voor operationele besluitvorming door real-time rapportage op de SAP omgeving.

Begrijpelijke business termen
Data uit de SAP ERP modules wordt in begrijpelijke business termen getoond, inclusief hun samenhang en onderliggende logica. Zo kunnen gebruikers zelf hun rapporten zelf samenstellen.

Wat levert dit op voor Compass en Provincie Noord Brabant?
Er wordt op basis van betrouwbare informatie gestuurd, de Excel spaghetti was handwerk, tijdrovend, foutgevoelig en niet altijd betrouwbaar. De gebruikers kunnen nu zelf bij hun SAP gegevens en nieuwe rapportagewensen kunnen nu binnen enkele dagen vervuld worden i.p.v. maanden. Binnen de organisatie werkt iedereen met dezelfde definities binnen de oplossing, dit geeft minder discussie en rust.

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie