SAP eindgebruiker maakt zelf rapporten met BI4SAP Live - Zonder tussenkomst van een kostbaar datawarehouse en met de mogelijkheid om real-time te rapporteren denkt Ensior met BI4SAP Live een antwoord te hebben op het moeizaam genereren van SAP ERP rapportage.
Met de door Ensior pas gelanceerde rapportage-oplossing gebaseerd op BusinessObjects, kunnen eindgebruikers van SAP snel en zonder technische kennis zelf rapporten samenstellen.

Zonder datawarehouse

De rapportageoplossing is ontwikkeld met SAP BusinessObjects en wordt direct op de SAP database (of een replicatie) geconnecteerd. In de laatste jaren zijn CPU snelheid en geheugencapaciteit dusdanig verbeterd dat het nu mogelijk is om te rapporteren zonder tussenkomst van een kostbaar datawarehouse. Hierdoor is de BI4SAP Live oplossing eenvoudiger en flexibeler, met veel lagere onderhoudskosten tot gevolg.

Begrijpelijke business termen

BI4SAP Live is een door Ensior ontwikkelde BusinessObjects Universe (ofwel een semantische tussenlaag). Data uit de SAP ERP modules wordt in begrijpelijke business termen getoond, inclusief hun samenhang en onderliggende logica. Zo kunnen gebruikers zonder technische kennis hun rapporten zelf samenstellen.  De cryptische notaties en weinigzeggende tabelnamen in SAP ERP worden door BI4SAP Live vervangen door begrijpelijke benamingen zoals ‘openstaand bedrag’, ‘omzet Q1’ of ‘ actuele voorraad’ . BI4SAP Live bevat voorgedefinieerde rapporten, maar zonder te programmeren kunnen deze ook eenvoudig zelf worden samengesteld. Ook kan de eindgebruiker zelf de data analyseren met behulp van de self-service data-discovery module van BusinessObjects. Hiermee speelt BI4SAP Live in op de steeds veranderende informatiebehoefte van organisaties.

Real-time rapportage

Naast de periodieke management-rapportage is BI4SAP Live ook geschikt voor operationele besluitvorming. Het genereren van real-time klantinformatie of voorraadinformatie is geen utopie meer omdat data rechtstreeks – dus zonder tussenkomst van een datawarehouse – uit SAP kan worden ontsloten. Ook kan gebruik worden gemaakt van replicatietechnologie om het SAP systeem niet te belasten.

Sander Honig, commercieel directeur van Ensior legt uit dat zijn bedrijf deze oplossing heeft ontwikkeld omdat hij bij vrijwel alle klanten die SAP ERP gebruiken grote problemen tegenkwam om zelfs de eenvoudigste rapporten te genereren. ‘Ongelooflijk dat het zo complex is om stuurinformatie uit een systeem te halen dat wereldwijd dominant gebruikt wordt. Daar wilden wij een oplossing voor bedenken en wij zijn daar zeer goed in geslaagd’, aldus Honig.

Lees meer over BI4SAP Live in de leaflet of kijk op de BI4SAP Live website.

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie