Database Magazine 5-2008 - Na de overname door SAP van Business Object is de vraag naar een integratie-roadmap logisch, maar overbodig, blijkt uit een gesprek met Jos Kuijer van BusinessObjects/SAP in Database Magazine 5-2008.

In de afgelopen jaren zijn beide producten al sterk geïntegreerd, dat laat onverlet dat ze ook uitstekend zonder elkaar kunnen functioneren. Een integratie-roadmap is er niet, wel een lijst met vernieuwingen en verbeteringen.

Business Objects (BO) is door Gartner in 2007 de grootste pure-player in de BI-markt genoemd. De keuze van SAP voor BO is dan ook niet verwonderlijk. BO kan omgaan met bijna alle content-types en kan bogen op sterke modules zoals Crystal Reports en Xcelsius. SAP heeft er vooralsnog voor gekozen om de 'brand' Business Objects voort te laten bestaan. De SAP-gebruiker kan in BW vooralsnog blijven werken met BW-classic tools, bekend onder de familienaam Bex. Deze blijft vooralsnog behouden, maar strategisch stuurt SAP in de richting van BO.

De overname heeft volgens Kuijer nauwelijks effect gehad op het R&D-programma. De ontwikkeling van het XI-platform gaat gewoon door en 3.1 en volgende releases komen volgens plan op de markt. Verder wordt gewerkt aan de integratie van InXight op het gebied van ongestructureerde data. Als eerste nieuwe item staat 'Mobile BI' op de R&D-lijst.

Bij BO's ETL-tool Data Integrator staat ook het een en ander te gebeuren onder de naam Edge, een bundeling die speciaal ontwikkeld is om ook het MKB te kunnen bedienen. Wat BO met Edge wil bereiken is een kleinschalige, compacte omgeving die snel te implementeren is.

Het gehele interview met Jos Kuijer is te lezen in Database Magazine 5-2008.

 

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie