BI-specialist Ensior gaat Microsoft Power BI op SAP S/4HANA implementeren

Driebergen, 6 juli 2022 – De provincie Overijssel gaat aan de slag met BI4SAP Live van Ensior. De oplossing vertaalt data uit SAP S/4HANA, het gloednieuwe bedrijfssysteem van de provincie, naar rapportages en dashboards met nuttige stuurinformatie. Aan de gunning ging een zorgvuldige Europese aanbesteding vooraf.

De provincie Overijssel stapte recent over op SAP S/4HANA, het next-gen ERP-systeem van SAP. Met de komst van de nieuwe ERP-omgeving wilde de provincie ook gebruik gaan maken van Power BI, het krachtige en gebruiksvriendelijke Business Intelligence platform van Microsoft. Daarom besteedde Overijssel het ontsluiten van SAP S/4HANA naar Microsoft Power BI aan, net als het onderhoud ervan en het bouwen van een eerste set rapportages.

Inmiddels is de opdracht gegund aan Ensior, die de oplossing BI4SAP Live aangeboden had. Ensior en de provincie zijn al gestart met de installatie van BI4SAP Live. Zo kunnen het systeem en de eerste vijf rapportages voor het einde van het jaar uitgerold zijn.

Eigen rapportage- en analyse-omgeving

“BI4SAP Live is onze eigen rapportage- en analyse-omgeving op basis van Microsoft Power BI”, vertelt Sander Honig, Commercieel Manager en mede-eigenaar van Ensior. “Met BI4SAP Live maakt elke eindgebruiker in een handomdraai heldere rapporten en krachtige dashboards. De oplossing maakt gebruik van een kant-en-klaar datamodel met data uit SAP S/4HANA. Dat scheelt veel ontwikkelwerk. Ook het data management en wijzigingsverzoeken kosten met BI4SAP Live significant minder moeite. Zo bespaart de provincie Overijssel veel tijd en geld.”

Naast de implementatie van BI4SAP Live zal Ensior ook het onderhoud van de oplossing en de Power BI rapportages verzorgen. Ensior dient bovendien als BI-vraagbaak voor de provincie. BI4SAP Live is een open oplossing. Mocht de provincie in de toekomst andere databronnen toe willen voegen, dan is dat geen probleem.

Experts in BI van SAP en Microsoft

Ensior heeft een uitgebreid track-record op het snijvlak van SAP en Microsoft Power BI. De BI-specialist uit Driebergen is SAP Silver Partner en Microsoft Gold Partner. Ensior werkt voor uiteenlopende organisaties variërend van Elho, TNO, TABS en Ferney tot de provincie Utrecht en de provincie Noord-Brabant. Honig: “De optelsom van onze technische competentie op het gebied van Power BI en data management, onze ervaring met andere provincies en onze eigen oplossing BI4SAP Live maakt Ensior bij uitstek geschikt voor deze opdracht. We zijn ontzettend blij met het vertrouwen van de provincie Overijssel.”

Over de provincie Overijssel

Als bestuurslaag staat de provincie tussen het Rijk en de gemeente in. De organisatie bestaat uit een bestuurlijk en een ambtelijk deel. Het bestuurlijke deel wordt gevormd door Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten, de Commissaris van de Koning en de Griffie. Het ambtelijke deel bestaat uit het concern managementteam en acht eenheden. In totaal werken er ruim 750 ambtenaren bij de provincie. Samen werken de bestuurders en de uitvoerende organisatie aan het realiseren van maatschappelijke ambities en opgaven in Overijssel. De provincie Overijssel heeft haar hoofdvestiging in Zwolle.

www.overijssel.nl

Over Ensior

Met behulp van slimme oplossingen helpt Ensior organisaties om grote hoeveelheden complexe data te doorgronden. Dit zorgt voor informatie op het juiste moment, in de juiste vorm. Met inzichten die naadloos aansluiten bij ieders eigen, specifieke informatiebehoefte zorgt Ensior voor rust en structuur. Ensior levert onder meer quick start oplossingen voor BI om snel te rapporteren op ERP-systemen zoals Microsoft Dynamics 365, Microsoft Dynamics NAV/Business Central, SAP Business One, SAP ECC en SAP S4/HANA.

www.ensior.com

 

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie