Speciaal voor onze relaties die een voorkeur hebben (of gaan hebben) voor Power BI als hun enterprise BI tool schrijven wij een update over de ontwikkelingen en mogelijkheden. Deze update behandelen wij het grootste voordeel van Power BI Premium per user en Power BI report server, de on-prem tussenstap naar de cloud.

 

Het grootste voordeel van Power BI Premium per user

Bijna een jaar na de introductie van Power BI Premium per user concluderen wij dat het juist ook voor het MKB dé all-in-one en prijsvriendelijke BI oplossing is. Wat bedoelen we daarmee? Nou, voorheen moesten er nog extra servers worden ingericht met SQL Server als datalaag (of complex DWH), nu is die noodzaak in de meeste gevallen verdwenen. Wij passen een slimme methode toe binnen Power BI Premium waar de datamodellering goed beheersbaar wordt ondergebracht. Zelfs voor geschedulede delta loads vanuit je databron. Ook kunnen al die OTAP servers dan worden uitgezet, deployment wordt netjes binnen de werkruimtes van Power BI Premium geregeld. Dat scheelt een hoop infra kosten en beheer van de servers. Daar Power BI as a service afgenomen wordt pér user, bespaar je enorm op de IT kosten. Je kunt het aantal licenties ook op ieder moment op- en afschalen, terwijl je datamanagement beschikbaar en onderhouden blijft. En dat allemaal voor € 16,80 per user per maand. Vraag hier een presentatie aan over deze aanpak.

Power BI Report Server, de on-prem tussenstap naar de cloud

Voor organisaties die nog niet toe zijn aan een public cloud BI omgeving biedt Microsoft Power BI Report Server aan. Deze on-premises oplossing voor alle rapporten biedt de flexibiliteit om in de toekomst eenvoudig naar PowerBI.com over te stappen. Report Server biedt je gebruikers toegang tot interactieve Power BI rapporten én de rapportmogelijkheden van SQL Server Reporting Services. Je kunt bovendien een onbeperkt aantal gebruikers toegang bieden tot de portal. Power BI Report Server wordt net als SQL Server Reporting Services on-premises geïnstalleerd, maar kan ook heel goed op je eigen Azure virtual machine in de cloud.
Net als de Power BI Premium-service (PBI.com) host Power BI Report Server al je Power BI-rapporten (PBIX), Excel-bestanden en de “gepagineerde” rapporten. Alles wat je kunt doen in SS Reporting Services, kun je doen met Power BI Report Server. Daarnaast biedt het ondersteuning voor Power BI-dashboards. Power BI Report Server is beschikbaar via twee verschillende licenties: Het wordt meegeleverd met Power BI Premium (Capacity) en met SQL Server Enterprise Edition met Software Assurance.
Voorbeelden van happy customers met Report Server zijn Elho International en Enreach. Plan hier een afspraak voor een presentatie en demo.

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie