Provincie Noord-Brabant kiest opnieuw voor BI-ondersteuning van Ensior -  De Provincie Noord-Brabant en Ensior zijn een raamovereenkomst aangegaan voor het leveren van diensten op het gebied van zowel SAP BusinessObjects als Microsoft Power BI. Ensior is daarmee opnieuw een leverancier van keuze en een aanspreekpunt voor de provincie op het gebied van Business Intelligence.

provincie noord brabant logo

De provincie gebruikt dagelijks rapportages en dashboards die inzicht bieden in processen en prestaties van de organisatie. De inzichten die deze honderden rapportages en dashboards verschaffen, helpen de provincie bij het nemen van kleine en grote beslissingen. De afgelopen jaren vertrouwde de provincie hiervoor vooral op het Business Intelligence portfolio van softwareleverancier SAP. Binnen de organisatie ontdekten echter steeds meer afdelingen en medewerkers ook de gebruiksvriendelijkheid, het gemak en de snelheid van Microsoft Power BI. In de zomer van 2020 besteedde de provincie daarom het technische beheer van de rapportage omgeving, het ontwikkelen van én adviseren op het gebied van beide BI-tools aan. Eind 2020 werd bekend dat Ensior deze aanbesteding gewonnen heeft.

"Wij zijn blij met de voortzetting van onze samenwerking met Ensior", zegt Martine Couwenberg, opdrachtnemer bij de provincie Noord-Brabant. "De provincie heeft een grote behoefte aan inzicht en informatie. Samen met Ensior hopen we aan deze behoefte te kunnen voldoen en ook door te ontwikkelen."


Experts in BI van SAP en Microsoft
De opdracht past precies in het straatje van Ensior. “Enerzijds hebben wij een lang track-record op het gebied van SAP BusinessObjects”, zegt Sander Honig, Commercieel Manager en mede-eigenaar van Ensior. “Anderzijds richten wij ons heel nadrukkelijk op het BI-portfolio van Microsoft. Naast het SAP Silver Partnership zijn wij niet voor niets Microsoft Gold Partner op het vlak van Analytics.” Deze voor Nederland unieke combinatie droeg bij aan de keuze voor Ensior. “Wij ondersteunen de provincie al meer dan 11 jaar op het gebied van SAP BusinessObjects. Daardoor kennen wij de organisatie inmiddels heel goed. De optelsom van onze expertise en ervaring maakte Ensior de juiste partij voor deze opdracht. We zijn ontzettend blij met het vertrouwen dat de provincie opnieuw in ons stelt.” 

Bekijk het volledige persbericht

Ensior B.V. 2024 All rights reserved
Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie